Trofee quoteringen

De meeste metingen worden uitgevoerd ter aanleiding van de jaarlijkse balans van de Wildbeheer Eenheden.

Bovendien organiseert de commissie jaarlijks een extra meetsessie, die plaatsvindt op de zetel van de commissie (info: wie contacteren?) op volgende data: 

  • in januari in Gembloux

De meeste metingen worden uitgevoerd ter aanleiding van de jaarlijkse balans van de Wildbeheer Eenheden.

De meetsessie vindt plaats in de winter, of op het einde van het jachtseizoen. Deze heeft vooral betrekking tot reewild trofeeën in het buitenland geoogst tijdens de lente van vorig jaar en waarvan de definitieve meting geweigerd zou zijn om wille van de te korte droogperiode. De reewild trofeeën (alsook roodwild in het algemeen) moeten een droogperiode van 3 maanden hebben doormaakt na het afschot. Deze meetsessie kan dus ook betrekking hebben tot trofeeën van de voorgaande jaren oogsten.

Aangezien de droogperiode niet vereist is voor trofeeën van Evers en Moeflons, heeft de extra wintersessie ook betrekking tot deze twee wildsoorten.

Andere activiteiten :

Sponsoring en homologatie van metingen van de Internationale Commissie "Exposities en Trofeeën" van de CIC ten gunste van de nationale voorstelling te Lavaux-Sainte-Anne (1989, 1999), Libramont (2005) en Saint-Hubert (2010).

Download het laatste rapport van de Belgische CIC Commissie voor trofeemeten, sessie 2010-2011.

 

Volgende trofee quoteringen

  • in januari in Gembloux

Meer weten »